torstai 22. maaliskuuta 2012

Kotiäidillä on aina aikaa...pöh

Ketuttaa kuin pientä oravaa jolla on hampaat poikki ja käpy jäässä.
Toisilla tuntuu olevan sellainen käsitys, että kun vauva nukkuu, niin silloin äiti ehtii lenkille ja moikkaamaan tuttujaan, käymään kylässä. Ottaa omaa aikaa ja rentoutuu( siis jos mies on kotona) Höpö höpö.
Jos mies ei ole kotona, kannattaa lähteä vaunutellen ihan muuten vaan kylään ja kävelylle, jotta äiti saa tuulettaa päätään. Tosi iso Pöh!
Kun vauva nukkuu, tämä mamma leipoo, kokkaa, siivoo, neuloo, pesee ja pyykkää ja katsoo kutimien kanssa hieman televisiotakin. Tulee hommat tehtyä, on omaa aikaa ja saa vaan nauttia neulomisesta.
Kun mies ei ole kotona tämä mamma käytää vauvan päivän ekat päikyt just kuten edelläkin; sit on hyvä mieli kun kodissa tuoksuu vastaleivottu ja on saanut omaa aikaa kudinten kera.
Koitappa tehdä, kuten ulkopuoliset neuvoo; Kun mies tulee kotiin, on vauva syönyt, ruuanlaitto on sopivasti kesken, pyykit( eka koneellinen) on vielä koneessa, tiskikone on tyhjäämättä, kukaan ei ole leiponut ja akka on vihainen, kun ei ole saanut omaa aikaa eli kudin pölyttyy pöydällä...
Sopii tulla koittamaan, #kele. Kolmen tunnin päikkäreiden aikana saa tehtyä pieniä ihmeitä, joten jätetäänpäs se toisten neuvominen sitten. Hyviä neuvoja saa antaa, mutta ei kannata ajatella että niitä pitäisi noudattaa tai välttämättä kokeillakaan. Jokaisella on omat rutiininsa, kuten meillä. Pikkuinen on ottanut omat rytminsä ja niihin ei viitsi kajota, kun tulos on sylissä istuva pikkuakka joka ei viihdy itsekseen, kun ei nuku kunnolla. Meidän pikkuinen nukkuu 12 tunnin yöunet ja siihen päälle parit päikyt yhteensä noin 5 tuntia. Noiden 5 tunnin aikana mamma tekee kodille pieniä ihmeitä ja vauvan hereillä ollessa leipomiset on sit bonusta, kun kaikki hommat on kuosissa :)
Koitappas rikkoa rytmi. Olikin tosi hauska päivä. Pikkuinen nukahti 5 minuutiksi tissille, heräsi pukiessa ulkovaatteita. Nukahti vaunuun vasta 5-10 minuuttia ennenkuin päästiin kylään. Heräsi perille päästyämme. Jaksoi leikkiä itsekseenkin vielä kylässä hieman. Nukahti kun lähdettiin kotiin. Heräsi 30 minuutin päästä, kun saavuimme kotiin. Nukkuin päiväunille uudelleen 3 tunnin päästä 2 tunniksi. Lopputulos meidänkin pikkuisesta saa huonotuulisen, jos ei pidä sylissä. Rätynen ja kärttynen piste com. Kun 13 tuntiin mahtuu unta vain alle 3 tuntia on minunkin päiväni pilalla. Vallankin, kun jouduin tekemään kotihommat vauva sylissä.
Pikkuinen taitaa nukkua univelkaa pois. On nukkunut jo 13 tuntia yöunia parilla syötöllä. Meillä ei enää mennä ekojen päikkyjen aikaan kyläilemään, jos tämä mamma saa päättää. Sanoi muut mitä tahtoo :)
Ai niin, kyllä täällä niitä käsitöitä kokoajan tehdään, valmistuneissa sukkia, tumppuja ainakin ja leipomuksiakin lähestulkoon jokapäivä. Kuvien saldo taitaa kamerassa olla muutama. Täytyy jokupäivä yrittää laittaa koneelle et sais tännekin. Ja pitäis ottaa lisääkin kuvia, mut en oikein oo nyt meidän kameran kanssa sinut, kun valotus tulee päin mäntyä. Asetukset on tainnu mennä persiilleen. ( Sekin vielä ##) Ja lankojakin pitäisi tänne laittaa lisää myyntiin ja ja ja hirrrveesti tarttis tehdä ja ja ja akka vaan istuu kirjottamassa kutimet sylisssä ja ja ja Palataan taas ♥

2 kommenttia:

Simpura kirjoitti...

Ihanaa tekstiä! Nousee niin elävästi muistot mieleen reilun vuosikymmenen takaa, että oikein naurattaa :D ei kyllä naurattanut silloin...

Tsemppiä, äläkä välitä toisten puheista ja neuvoista. Teet justiin niin kuin parhaaksi katsot ja kyllä se siitä helpottaa:)
Meillä kuopuskaksoset täyttää tänä vuonna 18.

mari kirjoitti...

:) Ihan pakko oli kirjoittaa. Niinkuin en osaisi. Meillä vanhin täyttää 17 kahden viikon päästä ja keskimmäinen kesällä 15. Mutta kevyesti sanottuna ketutti. Pikkuinen nukkui univelan yöllä pois, vaatimattomasti 14 tuntia...
Nyt päivänsäde leikkii iloisesti itsekseen peitolla eikä kitise yhtään.