perjantai 28. syyskuuta 2007

Ihanat vuodenajat

Jotkut ihmiset ovat kesä-ihmisiä ja toiset talvi-ihmisiä. Itse rakastan kaikkia vuodenaikoja.

Mikä olisi sen ihanampaa kuin päivän piteneminen, lumen sulaminen ja kevään ensi kukat?

No se voisi olla lämmin kesäpäivä tai ne valoisat kesäyöt. Olla maalla eikä ole kiirettä mihinkään.

Tai sitten ne kirpeät syys aamut, kun aurinko paistaa jo liian matalalta suoraan silmään. Se ihana värien kirjo ja pimentyvät sateiset illat, kun on hyvä syy olla sisällä ja polttaa kynttilöitä ja nauttia.

Mikään ei tietenkään voita talvisen maiseman tunnelmaa, kun puut ovat jättimäisiä kinoskasoja ja huokailevat lumen painon alla ja ilmassa on joulun odotusta. Kaikki on niin kauniin valkoista. Pihamaa on iltaisin kuin satukirjasta, kun laittaa jäälyhtyihin sekä muihin lyhtyihin kynttilät ja saa rauhassa paistella pipareita ja lämmittää glögiä. Kevättalvella, kun räystäät alkavat tiputtaa
vettä ja aurinko viipyy taivaalla yhä pidempään, tietää, että elämä voittaa.

Jep, mä rakastan kaikkia vuodenaikoja, enkä varmaan kauaa viihtyisi muilla mailla vierahilla =)

Mutta tämänhetkinen vuodenaika suosikkini on syksy ja aion nauttia siitä vielä täysin rinnoin.
Vielä pitää käydä puolukassa ja sieniä pitää hakea. Lehdet on haravoimatta. ( Kai kun ne on vielä puussa ) Muutenkin pitää vielä talventuloa valmistella.
Mutta yksi asia kuitenkin on jo täällä:
Joulun odotus ;)
Se on meidän perheessä jo syksyllä sallittua; sitä valmistellaan pikkuhiljaa ja lapset ovatkin jo kysyneet, koska lämmitetään glögiä ;)

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Syksy on minunkin suosikkivuodenaikani :) Ja joulua odotan myöskin innokkaasti, ja lahjoja on tullut jo osteltua jonkin verran.

Mutta olihan mulla asiaakin, siitä kun olit tuolla minun puolla laittanut imetykseen liittyvän kommentin. Miten se 2v:n vieroittaminen kaikenkaikkiaan sujui? Kestikö kauan? Ekan vieroitin 11kk vanhana ja se parkui kolmisen päivää, mutta nousi seuraavan kuukauden joka ikinen aamu klo 4 syömään lihasosetta, koska oli tietenkin tottunut yöllä syömään! Ja tämä 2v:kin syö varsinkin yöllä. Taitaa olla pitkät huudatukset edessä!

Anonyymi kirjoitti...

niin ja siis tuo edellinen viesti on multa eli leenalta eli blogini ipepipe.vuodatus.net

mari kirjoitti...

=)
No sitä en ihan tarkalleen muista, mutta muutaman viikon poika vissiin heräsi "syömään" ja kun silmät painui kiinni niin nostin takasin sänkyyn *julma äiti* ja vaiks 20 kertaa yössä... Taisin olla pojan "tutti" koska poika ei ole kuunaan tuttia eikä tuttipulloa syönyt ;)

Leenukka kirjoitti...

Kaikissa vuodenajoissa on todellakin jotain hyvää. Syksy tuntuu vaan usein niin ikävältä sitten, kun lehdet on lähteneet puista mutta lunta ei ole vielä maassa. Joulua ei kyllä voita mikään! :D