torstai 30. kesäkuuta 2016

Ompelun ihanuutta

  Tilasin itselleni syksyllä uuden ompelukoneen, kun alkuraskaus oli mennyt hyvin. 23 vuotta vanha syntymäpäivälahjaksi saamani ompelukone sai väistyä uuden ihanan Singerin myötä. Siitä haaveilin jo vanhempien lasten ollessa pieniä, vaan en raaskinnut vaihtaa. Nyt on kaksi Singeriä, kun noin 16-17 vuotta vanha saumuri sai arvoisensa ystävän. Vanha ompelukoneeni oli erittäin ronkeli; ei huolinut langakseen kuin gütermanin kalliimpaa ompelulankaa. Kaikki muut se sylttysi armottomasti ensimmäisen sentin jälkeen. Pettymyksekseni pari vuotta sitten huomasin, ettei siinä voi käyttää kaksoisneulaakaan. Siitä se idea taas lähti: ompelukone-kuume. Vauvakuumeen helpotettua en voinut enää vastustaa.

  Päätin ottaa ennen juhannusta härkää sarvista ja kysyin ystäviltäni fasessa apua saumurini kanssa. En ollut siihen koskenut muutettuamme kotitalooni. Hmm, kahdeksaan vuoteen. Ohjekirjaa en ole nähnyt muuton jälkeen, joten on vissiin jossain tosi tärkeiden papereiden joukossa hautautuneena piilossa. En ole koskaan kunnolla osannut sen säätöjä, joten päätin pyytää apua ystäviltäni. Yksi työkaveri ilmoittautuikin auttamaan, mutta emme sopineet päivää. Ennen jussia kuitenkin päätin yrittää kerran ja TADAA, laakista oikein ja säädöt myös. Saa tuulettaa! JEE!
  Kiitos kuitenkin Riikka, että lupauduit.

  Ompelu on hauskaa puuhaa, mulla ei vaan ole pätevää ompelunurkkausta. Tänä kesänä se on tarkoittanut sitä, että ompelukone on tietyn ajan ruokapöydän nurkkapäädyssä, josta sitä toiset sit mulkoilevat, kun aletaan syömään. Juu, äidillä on projekti vähän kesken :-D
  Tähän on tulossa muutos, ratkaisu odottaa fixausta autotallissa ja kustantaa ainoastaan dc-fix rullan, joka täytyy käydä kaupungissa käydessä ostamassa, ellei paikallinen ihan paras kirjakauppa saisi sitä hommattua. En kyllä ole vielä päättänyt, miltä haluan sen näyttävän. Täytyy käydä kauppiasta jututtamassa. Meidän kylän kirjakaupasta olikin tällä viikolla taas juttua Aamulehdessä. Yrittäjä osassa ( Ikävä kyllä en ko. juttua kyllä aamulehdestä nopeasti etsien netistä tähän löytänyt)

  Koska en ole tällä hetkellä väleissä läppärini enkä puhelimeni kanssa jää tämä postaus kuvattomaksi. Voitte kuvitella tähän loppuun pienen tytön keltainen pelle-liivimekko päällä. En saa puhelimen ohjelmaa laitettua tähän koneelle enkä kuvia puhelimesta koneelle. Puhelimella yritin, mutta en saa puhelimesta siirrettyä aiemmin otettua kuvaa blogiin. Mekko odottaa pesua pyykkikorissa niin just nyt en uuttakaan kuvaa voi suoraan blogiin ottaa. Kyllä ny vastustaa!

  Nettikin pätkii tasaiseen tahtiin, liekö ukkosta taas ilmassa kuten aamulla.
    No josko seuraavalla kerralla sitten :)

Emma ja Emman pellemekko
(Joko saa tuulettaa? Mä onnistuin tän puhelimen kanssa.
Tietokoneelle joudun mököttämään edelleen :-D )

Ei kommentteja: