torstai 25. elokuuta 2016

Jotakin valmistakin

  Vielä on pakastimessa tilaa, mutta yksi on sentään ääriään myöten täynnä tämän vuoden satoa. Mansikkaa, mustikkaa ja vadelmaa. Toki tämän vuotisia on joutunut viemään varaston pakastimeenkin. Vielä olisi hommia jäljellä, puolukkaa täytyy alkaa viikonloppuna keräämään. Tietää taas monta metsäkeikkaa, kun homma tehdään ihan käsipelillä. Viinimarjojakin täytyy vielä kiisseliä varten käydä nyppimässä. Onneksi mehut on jo keitetty. Tuliko teillä mustia viinimarjoja? Meidän oli tuhottoman pieniä ja kurttuisia, ei maksa vaivaa alkaa edes nyppiä. Joku vaivaa koko naapuriston mustia pensaita. Meilläkin vedetään vielä syksyn aikana juuresta poikki. Jos elpyisi sitten. ( Kävin katsomassa pihalle; mustat pensaat ovat kirjoittamiseni aikana kadonneet. Mies on kesälomalla ja pihatöis)
  Meillä odotetaan jo jouluakin. Paikallinen kesänlopetus tapahtuma Noitien yö oli lauantaina ja silloin oli myös ilotulitus. No eilen kaupungissa käydessä tai oikeastaan sieltä pois ajellessa meidän vajaa 5v kysyi takapenkiltä; Kuinka monta yötä on jouluun? :-)

  Naapuri kyyti meillekin ämpärillisen omenoita, kun meillä ei tällä hetkellä ole omenapuuta. Edellinen kaadettiin kasvihuoneen tieltä pois. Josko jo ensikeväänä olisi iuden istuttamisen aika. Olemme suunnitelleen ostavamme perheomenapuun, jossa on 4 lajia samassa puussa. Naapurissa on lajikkeena kesäomena Huvitus. Kiltisti palastelin omenat valmiisiin pusseihin ja ripaus sokeria perään ja pakkaseen. Kyllä nyt on piirakan teko helppoa ;-) lisääkin lupasi naapurimme omppuja tuoda. Nami.
  Tasaiseen on puikot kädes, kun vaan vähänkin ehtii tekemään. Tällä hetkell on kahdet sukat kunnolla kesken ja kolmansiin piti aamulla silmukat luoda, jotta pääsee heti niitä jatkamaan, kun toiset keskeneräiset valmistuu.
Pyryn tumput

Sukat 7 veljestä
  

Ei kommentteja: