keskiviikko 17. elokuuta 2016

Pennin (sentin) venytyksen alkeet

  Äitiysvapaa on hyvä syy opetella pennin venytystä. Silloin osaa paremmin sanoa itselleenkin kaupassa EI. Etenkin jos on kyseessä langat. Olen ostanut kevään ja kesän aikana muistaakseni 4 kerää seiska veikkaa. Uuden polariksen Ramin lahjasukkien raitoja varten sekä 3 kerää viidakko kobraa, kun vielä naapuri kaupungista löysin. (Enempää en raaskinnut hamstrata vaan sanoin itselleni EI! Ja ostin tytölle suklaapatukan. ) Yksi lemppari langoistani räsymattosukissa. Kivat värit tai langathan kannattaa aina lopettaa. Hmph!
  Viikon ruuat yritän suunnitella etukäteen, jotta heräteostoksia ei kauheasti tulisi. Yksi isompi kauppareissu viikkoon ja sit jos jotakin loppuu, kuten maito, niin haetaan lisää myöhemmin viikolla. Budjetti pitää aika hyvin jo. Olen suunnitellut, että pääsisin loppuvuodesta 100€ viikkobudjettiin. Joulua ei lasketa tähän; jotain rajaa. Lisäksi itsetehtyjä lahjoja tulee löytymään entistä enemmän paketeista. 
( Joukossa saattaa olla jotain "ituhipinkin" tuotoksia. ;-) )
  Pennin venytyksestä huolimatta meillä on lähes jokapäivä kahvin kanssa vähintään yhtä kastettavaa. Leivon leipäsiä, pullaa, piirakkaa, pizzaa, kakkua jne. Pappilan kaurakakutkin on niiin hyviä että.
  Pari viime päivää olen keittänyt punaisia viinimarjoja höyrymehuksi. Ja meinaan sisällä tarkenee, kun puuhellassa on puolipäivää valkea. Melkein on ollut hikikin. Mutta urakka kannattaa, nyt on mehua taas hyväksi toviksi eikä takuulla ole lisäaineita. Käsitöitäkin valmistuu siinä sivussa, mutta niistä sitten toisella kertaa. Ei muuta kuin penniä venyttämään ;-)
 Vadelmapiirakka
 Opettelin isäni ohjauksella tekemään kaalikääryleitä.
Ja söinkin jopa elämäni ensimmäiset 2 kpl.
Mustikkapiirakka pullapohjalla

Ei kommentteja: