maanantai 25. heinäkuuta 2016

Huh hellettä

 Kyllä nyt alkaa olla vähän turhan kuuma minulle. Tai onhan lämpö mukavaa, mutta kun tarvitsisi jotakin jaksaa touhutakin. Onneksi tein eilen suuren laatikollisen lasagnea, niin ei tarvinnut tänään kokata. Huomenna on pakko, kunhan keksisi mitä laittaisi. Kokkaaminen ei todellakaan ole kuumana päivänä hauskaa. Vaikka ei moni muukaan asia ole.
  Tuli sitten kerättyä vadelmia. Aurinko porotti pilvettömältä taivaalta rinnetontillemme ja vattupuskassa oli aivan järjettömän kuuma.Ja lentäviä seuralaisia myös. Hiki valui norona otsalta ja selkää pitkin. Aina kun sain rasiallisen kerättyä kävin hieman sisällä vilvoittelemassa ja juomassa. Aivan hullun hommaa tällä kelillä, mutta pakko ne on kerätä. Kuudennen rasian jälkeen luovutin. Päivän saldona 2,8 litraa. Hitaasti, mutta varmasti vadelmiakin kertyy. Kelpaa niitä talvella syödä, vaikka kohta niiden kerääminen muuttuukin todelliseksi pakkopullaksi. Kun päivästä toiseen käy samat kohdat moneen kertaan läpi. Ensin reunasta, sitten päältä ja vielä sisältä, jottei kypsät marjat tipu...
  Pikku-Emma onneksi oli äidin seurana ulkona ja keräsi isosiskolle punaisia viinimarjoja pakastettavaksi.Toki usein tarvitsi käydä sisällä vilvoittelemassa ja huilaamassa, mutta reipas tyttö sai kerättyä melkein 8 dl marjoja. Marja kerrallaan ilman karoja ja muita roskia. Emmasta saa kyllä iloisen apulaisen marjapuskiin. Mustikkaankin olisi kovasti ollut lähdössä, muttei voi ottaa mukaan, kun pelkää kovasti hyttysiä.
  Ovat sitten luvanneet hellettä myös ensiviikoksi. Välissä voi lauantaina ehkä hieman ukkostaa. No pääasia ettei sade pilaa vadelman pääsatoa. Vaikka voisi ilmaa raikastaakin, ehkä.
  Nautitaan kesästä ja kärpäsistä ja muistakin lentävistä ja ryömivistä ötököistä. (Iikk!) Nähtiin muuten tänään Emman kanssa tosi iso kovakuoriainen lentelemässä. Varmaan 2,5-3cm pitkä musta jossa oli keltaisia raitoja. Ja jonnimmoiset tuntosarvetkin. Täytyykin tarkistaa mikä jäärä se oli.
  Kaikki ikkunat on auki ja silti on kuuma. Tulee kuuma yö, taas.

Ei kommentteja: