keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Marjasatoa

  Joka kesäinen marjakausi on startannut. Sunnuntaina riensimme äitini kanssa ekaa kertaa tälle kesälle mustikkametsään. Eikä suotta; ensimmäinen saaliini oli heti 1.3litraa. Ei välttämättä kuulosta isolta määrältä, mutta meillä marjat nypitään aina käsin. En edes osaa poimuria käyttää, no kun en ole koskaan käyttänyt. Tänään olikin jo isoin saalis 1.8litraa ja huomenna innoissaan uudelleen. 5.4 on jo pakkasessa, kun omaan pakkaseen olen tavoitteekseni laittanut 20. Sit lisäksi Tyttärelle ja avokilleen, kun ei kaupungissa oikein marjaan pääse. Eli eitarvitse ihmetellä, jos blogi jälleen hiljenee. Se on vain tilapäistä. Eilen hain lisähommaa paikalliselta tilalta: 10kg mansikoita. Nam! No kello oli yli puolenyön, kun minäkin vihdoin pääsin nukkumaan. Sulatin aikani kuluksi päivällä molemmat arkkupakastimetkin- fixu veto or not. (Järkevää se vissiin oli kuitenkin)

  Jep, pari viikkoa tulee varmasti lähes päivittäin käytyä metsässä. Sillä aikaa alkaa jo varmasti oman puutarhan sato kypsyä ja täytyy päivittäin notkua myös puskissa. Meillä on vissiin noin 12m lähes metrin leveydeltä puutarha vadelmaa. Joka vuotinen työmaa, joka orjuuttaa noin kuukauden päivät. Kerättävä on tuli vadelmia 0,5 tai 6 litraa päivässä, sillä ei ole merkitystä. Jos jättää keräämättä, ampiaiset omii puskat ja sen jälkeen sinne ei ole kellään asiaa. Vadelmasadostakin taitaa onneksi tulla kohtuu hyvä, jos kelit alkavat suosimaan. Sen päättää tietenkin yläkerta.

  Sitä kun ikää tulee lisää mittariin, niin vuosi vuodelta säilöminen (ja pennin venytys) kiinnostaa enemmän. Meillä harkitaan, josko jäisin vähän extraa kotiin vanhempainvapaan jälkeen. Kaikkeni olen päättänyt tehdä sen eteen, että onnistuisi. Kun ei Emmallakaan ala eskari kuin vasta vuoden päästä ja saisi mahdollisuuden olla vielä vähän aikaa pois oravanpyörästä. Otettaisiin hänetkin pois hoidosta kokonaan siksi aikaa. Mistä tulikin mieleeni, että huomenna olisi hyvää aikaa pakastaa raparperia talven varalle. Meillä kasvaa sitä ihan mahoton puska. On annettu sitä myös tutuille ja anoppikin pakasti jo itselleen.

  Toivotaan että ilmat paranee ja saadaan kaikki hyvät kesän maut talteen :-)

Ei kommentteja: