perjantai 1. heinäkuuta 2016

Tää leipoo eikun neuloo eikun

  Jotta ei tulis kylmä, olen tänään ensin kokannut tunnin; mansikkakeittoa mansikanpaloilla, mustikkakeittoa siivilöitynä sekä makaroni-jauhelihasörsseliä. (Tenavat puhuu makaronisörsselistä) Helppo ja nopee sekä kelpaa kaikille. Yksikään lasten kaverikaan ei oo jättänyt syömättä. Uppoo kuin väärä raha.

  No vatsa täynnä on hyvä siivota edelliset jäljet ja tehdä ruisleipäset taikina. Ohje oli joskus muinoin jauhopussin kyljessä. Äitini sen siitä bongasi ja sitä kokeili ja hyväksi havaitsi. Sen jälkeen olen muutamiinkin myyjäisiin näitä leiponut. Ovat eri herkkua mm. hernekeiton kanssa ja tietty ihan muutenkin. No samalla, kun odottaa leipästen kohoamista sekä paistaessa on hyvää luppoaikaa heilutella puikkoja tai koukkua. Tämän hetkinen virkkuuni vaatii keskittymistä ja ohjeen vilkuilua niin sukat ovat parempi idea.

  Kun jälleen kerran siivoaa jäljet ja tiskikone on sammunut voi vaihtaa tiskit koneeseen ja aloittaa pullataikinan vaivaamisen. Mä niin rakastan näitä päiviä, kun Pyry nukkuu päivällä vähän enemmän, niin voi häärätä huoletta enemmän. Ja koska kaikki lapset on meillä osanneet aina nukkua öisin, jaksaa sitä myös touhuta keittiössä. Pyrykin nukkuu yönsä läpi, kunhan äiti huomaa tissin tuikata välillä suuhun.
  Kyllä kelpasi iltakahveet juoda ja jäihän noista nyt huomiseksikin, jos vaikka joku sattuu huomenna kahveelle poikkeemaan. Ihana perjantai, nyt vesi lämpiämään ja kintut ylös ja kudin käteen. Lepohetki ansaittu? :-)

Ei kommentteja: