maanantai 25. heinäkuuta 2016

Tarpeeksi tekemistä?

  Kesä on ihanaa aikaa eritoten sitten, kun sato alkaa kypsyä. Mustikoitahan on tullut kerättyä jo jonkin aikaa. Paikoitellen ne alkavatkin olla jo ylikypsiä, joten taas joutuu nyppimään jo valikoiden. Silti sekä eilen että tänäänkin tuli käytyä vähän poimimassa. Hitaasti, mutta varmasti tavoitteet täyttyvät.
  Vadelma aikakin alkaa olla parhaimmillaan. Eilen Mieheni keräsi Heidin kanssa n 2,7 litraa pakastimeen ja minä piirakan päälle lisäksi sen reilun 3 desiä. Tänään itse keräsin 2,5 litraa ja Heidi puoli litraa. Jälleen yhteensä 3l. Yes! Jos keli pysyy hyvänä lähipäivät niin saaliit vielä suurenee. Seuraavaviikko on varmaan meidän puutarhavadelmien sesonki, joten kiirettä pitää :-)
  Mies on saanut pätkittyä kaikki puutkin pinosta ja liiterin täyttöpuuhatkin on menossa. Pari pinoa vielä mahtuu ja sitten liiterin ovi kiinni eikä sinne ole asiaa ennen syksyn kosteita kelejä. Puut haetaan siihen saakka katoksen alta. Yhden kuorman mies jo haki puita pinolle ensi kesää odottamaan. Sitten kun on taas kymmenisen mottia puita pinolla odottamassa ensikesän pienimistä, alkaa olla taas turvallinen olo. Puut on olleet jo maalla miehen kotona vuoden pinossa metrin mittaisina ja sieltä ne kärrätään vielä vuodeksi meidän pihalle pinoon odottamaan.
  Aloitin eilen ilalla ennen nukkumaan menoa uudet sukat. Ensimmäinen valmistuu toivottavasti huomenna, kun kantapää alkaa olla valmis. Nyt huutelee nukkumatti, hyvää yötä <3 p="">
Onni on oman pihan puutarhavadelmat

Ei kommentteja: